Trackdays 4 Starters

Trackdays 4 Starters is een nieuw en uniek concept waarmee in 2015 gestart is. Het is een evenement onder organisatie van Trackdays4all, maar het concept is een gezamenlijk idee van deze ervaren trackdaysorganisator en Bach’s DV-Productions.

IMG_20150510_145035

We waren van mening dat er een grote groep motorrijders en juist ook motorrijdsters bestaan die graag eens op het circuit willen rijden maar net niet de stap durven maken. Ze zijn (terecht) geïmponeerd door de hoge snelheden, de grote groepen en niet te vergeten de hoge prijs op een circuit als Assen.

IMG_20140429_144313

Ons idee werd versterkt toen we betrokken waren als organisatie en instructeurs bij de DRE (Ducati Riding Experience). We zijn meerdere keren in Italië geweest om mee te werken aan de DRE en ik was verantwoordelijk voor het Nederlandse deel van de instructie toen de DRE op Assen gehouden werd. Opvallend bij de DRE was dat er voor de beginners heel veel instructie gegeven werd op de paddock van het circuit, simpel door trajecten uit te zetten met pionnen. Ja, zelfs op de klinker-paddock van Assen werkte dit perfect, ongelooflijk wat je mensen met geen ervaring op een klein traject met lage snelheid kan leren.

We zijn eind 2014 gaan praten, kijken en testen op een heel kort baantje (800) meter bij Emmen en Trackdays4all organiseerde in 2015 hier drie evenementen, Trackdays 4 Starters was geboren.

IMG_20150510_115853

En ons vermoeden bleek juist, er is veel vraag naar zulke basiscursussen, in een mum van tijd was het uitverkocht en de progressie van de deelnemers was iedere keer weer verbazingwekkend.

De vraag en het succes was zo groot dat het baantje bij Emmen te weinig mogelijkheden bood voor deze succesformule, we groeiden direct uit ons jasje.

Circuit_Lelystad_1

In 2016 hebben we gekozen voor het circuit van de Politie Academie te Lelystad. Een schitterend complex met heel veel mogelijkheden, ook hier blijkt de formule een groot succes te zijn. Alle dagen waren snel volgeboekt en dit jaar is er helaas geen mogelijkheid meer.

20160422_102323

Maar in 2017 wordt het nog beter en grootser opgezet en het aantal dagen verdubbeld. Maar de basis succesformule blijft  in ere: Onder persoonlijke professionele begeleiding veel leren over de basis van circuitrijden op relatief lage snelheid op een veilige baan en dat voor een hele kleine prijs!

Meer info: http://www.trackdays4all.nl/trackdays-4-starters/

20160610_101804

Nog niet overtuigd?

Kijk dan even naar het filmje van Motor Journalist Thoms Rheedijk