CRT onderzoekt mogelijkheden open 300cc klasse

Ik vind dit eigenlijk het beste nieuws uit de Nederlandse Motorsport: Het CRT, organisator en promoter van de OW Cup onderzoekt de mogelijkheden voor het organiseren van een open 300 cc klasse binnen de OW Cup.

zie: https://www.racesport.nl/…/ow-cup-organisatie-volop-bewegi…/

Dit is iets wat we met heel motorsport minnend Nederland moeten ondersteunen. Maar wat ik in de wandelgangen hoor en tussen de regels door lees, het struikelblok zou mogelijk weer ‘eigen belangen’ kunnen zijn. Ik weet niet precies wie er motoren voor deze klasse kunnen leveren, maar in ieder geval moeten de importeurs van Yamaha, KTM en Kawasaki de koppen bij elkaar steken en dit initiatief ondersteunen.

DOUK4840-600x400

Met jeugdopleiding en talentontwikkeling zit het wel goed in Nederland, met name de NSF cup van Carla Molenaar puilt uit van heel jong talent (let op rookie Zonta vd Goorbergh, heeft niet alleen zijn naam mee) De open 300 klasse zou een geweldige doorstroom kunnen zijn voor onder andere de Molenaar NSF Cup, Yamaha RS 125 Cup en de Yamaha R3 Cup. Er komt hier genoeg talent boven drijven, maar niet al deze talentjes hebben het geluk om door te kunnen stromen naar de Red Bull Rookies cup zoals Walid Soppe, Victor Steeman, Loran Faber en natuurlijk Bo Bendsneyder.

Het CRT noemt het Open 300cc klasse, ik hoop echter dat het dan ook echt een ‘open klasse’ wordt waar aan iedereen met het juiste materiaal aan kan deelnemen en voor klassement en podium kan strijden. Laten we alsjeblieft termen als ‘buiten mededingen’, ‘gastrijder’,’ niet voor podium’ termen heel ver uit de reglementen schrappen. Want zoals nu weer gebeurd in de Supercup 600 vind ik belachelijk en een aanfluiting voor het wedstrijdgevoel. De laatste wedstrijd wordt gewonnen door Jaimie van Sikkelerus, maar hij krijgt geen punten en mag niet mee naar het podium. Is niet echt motiverend voor deze ‘wk rijder’ om deel te nemen aan de OW cup en het schaarse publiek snapt er geen snars van als iemand in het geel/oranje als eerste onder de finishvlag door rijdt en vervolgens niet op het podium staat.

Ongetwijfeld krijg ik nu de reactie: Ja maar, dit hebben we met de organisatie en de rijders gezamenlijk besloten. Mijn mening: Dit vraagstuk moet helemaal niet ter sprake komen, wie als eerste finished is winnaar, komt daar door op het hoogste podium en pakt het meeste punten. Nu is de regel volgens mij als je meer als drie wedstrijden in een andere wedstrijd verband rijdt dat je ‘gast rijder’wordt. Hoe zo? Komen Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus van een andere planeet of zo. Dan mag je jong talent Glen van Straalen ook wel uit de uitslagen schrappen, want de eerste race versloeg hij in een faire race onder normale omstandigheden beide wk rijders.

Met zijn allen klagen we dat er in Nederland zo weinig getraind en geracet kan worden, laten we dan iedere mogelijkheid die er is laten benutten om te racen en te trainen en geen belemmeringen met kromme regelementen.

Maar nogmaals, een open 300cc klasse is een geweldig initiatief waar we allemaal de schouders onder moeten zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *