De Hilma Hooker

De 5e en laatste duik die Jeffrey Kempff van Wannadive Bonaire in mijn programma gezet had tijdens mijn opleiding in januari was een wrakduik. Bij een wrakduik op Bonaire denk je al snel aan een duik naar de op 30 meter diepte liggende Hilma Hooker. Alleen de naam van dit scheepswrak is al legendarich en intrigerend.

Sinds deze duik onder leiding van Alex Broeders mag ik mij zelf dus Advanced Open Water Diver noemen. Natuurlijk ook nog veel dank aan mijn instructrice Nienke Van Houten. Alex is mijn mentor als ik komend januari de opleiding ga volgen tot Rescue Diver en Divemaster. Veel zin in, want uit ervaring weet ik hoe relaxed het duiken en de opleiding bij Wannadive is.

Nachtduik bij Wannadive

De vierde ‘bijzondere’ duik welke ik moest maken voor de Advanced Open Water Licentie was een nachtduik.

Het bijzondere van de nachtduik bij Wannadive Bonaire is dat deze ook voor de deur gemaakt kan worden. Dezelfde spot waar we smiddags nog gedoken hadden ziet er in eens totaal anders uit met andere bewoners. Indrukwekkend waren de tarpoons van meer als een meter die vlak naast je zwemmen en het licht van je duiklamp gebruiken om te jagen. Helaas niet te zien op beeld want een GoPro en een kleine duiklamp voldoen niet voor filmopnames tijdens zo’n avontuurlijke duik.

Diepe duik voor de deur

In de opleiding voor Advanced Open Water Diver was voor mij in januari ook een diepe duik gepland.

Ik wist al langer dat Wannadive het meeste relaxte duikcentrum is op Bonaire. Wat ook heel relaxed is dat je voor deze trainingsduik niet ver weg hoeft, gewoon recht voor de deur. Je loopt zo voor het duikcentrum de zee in en daar vind je al snel dieptes tot 30 meter en dieper.