Top nieuws uit de MotoGP Paddock

En weer goed (Nederlands) nieuws uit de GP paddock. Na dat zondag bekend werd dat Bo Bendsneyder volgend jaar een Moto2 zitje heeft bij Tech3 werd gisteren aangekondigd dat het enige Nederlandse team volgend jaar weer met twee coureurs van start gaat in de Moto 2 klasse.

Bendsneyder-UK-Silverstone-1-1

Critici schreven en zeiden al: dat wordt niets, de Tech3 is niet de winnende motor in de Moto2. Persoonlijk heb ik heel veel vertouwen in de samenwerking met Hervé Poncharal. Ik ken het team, een grote hechte familie, dat gaat helemaal goed komen. Dus via deze weg, Bo Bendsneyder, van harte gefeliciteerd met deze prachtrige uitdaging.

34825759990_e6505623e0_k

En ook de felicitaties voor Jarno Janssen en het RW team, want dit is natuurlijk top nieuws!

En wij zitten er natuurlijk met SportTravel.NL met onze neus er bovenop!

After the Flag MotoGP Red Bull ring

Afgelopen weekend ging ik met een hoge verwachting naar de Red Bull Ring, er was mij meermaals verteld dat dit de beste GP van het seizoen is.

Deze verwachting is zeker uitgekomen, wat een prachtig circuit gelegen in de voorlopers van de Oostenrijkse Alpen. Een schitterende entourage en alles perfect geregeld.

Ook voor de klanten van SportTravel.NL was alles perfect geregeld tijdens deze compleet uitverkochte trip. Wil je volgend jaar ook de MotoGP op de Red Bull Ring van dichtbij beleven, wacht dan niet lang met boeken, ik verwacht dat deze trip een enorme hit gaat worden.

After the Flag Movie Catalunya

De SportTravel gasten hebben een perfect weekend beleefd in de omgeving van Barcelona bij de MotoGP van Catalunya.

20170612_212816

Bach’s DV-Productions verzorgt bij deze trips een deel van de begeleiding. En we maken van iedere trip een korte ‘After the Flag’ movie. Het bijzondere van deze films zijn dat er geen een ‘echte’ camera aan de pas komt. Al de shots zijn gemaakt met slechts een GoPro en een Drone.

Film MotoGP trip Mugello

We zijn net pas één dag terug na een zeer geslaagde SportTravel trip naar de MotoGP van Mugello. Om eerlijk te zijn bevalt het weer helemaal niet, dus vandaag maar snel naar Barcelona voor de volgende MotoGP.

Wel de tijd gevonden om een kort filmverslag te monteren, dat is even nagenieten van een bijzondere trip, wat een gekkenhuis is Mugello met al die Valentino Rossi fans.

After the flag movie MotoGP Jerez

De gasten van Sporttravel hebben genoten van een prachtig weekend MotoGp in Jerez. Alles perfect geregeld, prachtig hotel direct aan het strand en een race weekend om van te smullen.

Als toetje nog een fiets toertocht door een van de mooiste steden van Spanje: Sevilla. De reis is samengevat in een kort filmpje, alleen gefilmd met een GoPro en een drone.

Voor de zeer populaire MotoGP bestemmingen Mugello (busreis) en de vliegreis naar de MotoGP van Catalunya (Barcelona) zijn nog enkele plaatsen vrij, dus snel boeken!

Valentino Rossi weer aan de sherry?

Net bij gekomen van een fantastisch weekend World SBK zijn we nu bezig met voorbereidingen voor volgende trip, de eerste MotoGP in 2017 op Europese bodem.

Valentino Rossi komt als leider naar Jerez en wist vorig jaar hier te winnen. Zien we hem dit jaar weer aan de sherry op de hoogste trede?

46-valentino-rossi-ita_lg56999.big

Donderdagochtend vroeg vertrekken we met een grote groep fans met SportTravel vanaf Schiphol. Dit betekent dat ik twee andere mooie motorsportevenementen moet laten schieten, de OW cup races op Assen en de 50e editie van wegraces op Hengelo, maar ja, soms moet je keuzes maken.

Zelfs Valentino Rossi had dit niet verwacht

Dat Valentino Rossi na drie wedstrijden aan de leiding zou staan had ik niet verwacht en Rossi zelf ook niet na de teleurstellende voorjaarstesten.

Met drie podiumplaatsen heeft hij twee punten voorsprong op zijn teamgenoot Maverick Vinales. Dit konstante scoren zal zeker de sleutel van het kampioenschap worden.

yfr_editorial_use_pictures_16

Met the Doctor boven aan de lijst wordt de SportTravel trip naar de race in zijn geboorteland nog veel mooier. Een geweldige belevenis met de ontelbare Rossi fans op de heuvels van Mugello. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de compleet verzorgde bustrip met mij als begeleider

 

Succes in Austin

Komend weekend de MotoGP te Austin. Een prachtig evenement en schitterend circuit, maar helaas kan ik niet mee met SportTravel. Zou Marc Marquez zijn ongeslagen status in Texas vast kunnen houden?

instagram-1494932712195552332_303323894_middle

Zelf ben ik aanstaande zondag te vinden op het eveneens mooie politie circuit te Lelystad voor de eerste Trackdays 4 Starters dag van het seizoen.

Hierbij wens ik de collega’s Martin Bravenboer en Salvador Peereboom een goede reis en veel succes met de trip naar Austin.

After the Flag MotoGP Qatar

Als ik als begeleider mee ga met SportTravel kan ik het natuurlijk niet laten om een GoPro in mijn zak te proppen.

Valentino Rossi of een andere beroemde coureur op de paddock filmen of iets van de races is natuurlijk uit den boze, zeker voor mij als pers. Het is natuurlijk wel mogelijk om een korte impressie van zo’n compleet verzorgde SportTravel trip te maken.

Van elke trip die wij gaan begeleiden maken we een ‘After the Flag’ – movie.

De MotoGP is hot!

Na twee races blijkt het dat de MotoGP populairder is als ooit tevoren. Het seizoen heeft een geweldige start mee gemaakt.

Maverick Vinales blijft cool onder zijn nieuwe status als titelfavoriet en wint de eerste twee races bij zijn debuut bij Yamaha Factory Racing.

25-maverick-vinales-espg4s_1777.gallery_full_top_fullscreen

Valentino Rossi had het moeilijk in de voorjaarstesten en tijdens de trainingen en kwalificaties zit het nog niet echt mee. Maar tijdens de races laat de sluwe ‘oude’ vos zien dat The Doctor een racer pur sang is en staat hij na een derde en tweede podium positie als tweede in het kampioenschap achter zijn teamgenoot.

46-valentino-rossi-itabl2_6087.gallery_full_top_fullscreen

Jorge Lorenzo heeft het nog heel zwaar op de Ducati, met als gevolg een matige 11e plek in Qatar en een crash in Argentinie. Maar gedurende het seizoen is deze multi-wereldkampioen ongetwijfeld ook weer in de strijd om de podiumplekken te vinden.

99-jorge-lorenzo-espbl1_5406.gallery_full_top_fullscreen

De Respol Honda coureurs Dani Pedrosa en Marc Marquez crashten ook beiden in Argentinie en hebben nog geen podiumplaatsen kunnen rijden, maar in Austin heeft Marquez nog allle wedstrijden op zijn naam gezet.

Het seizoen is van start met prachtige races en het verdere verloop wordt zeker een thriller, dit maakt de MotoGP steeds populairder. Nu al zijn er diverse tribunes uitverkocht voor de laatste race in Valencia!

Ook bij SportTravel wordt het steeds drukker met enthousiaste liefhebbers. Voor het eerste evenement op Europses bodem de MotoGP op Jerez heeft SportTravel nu zo veel klanten dat ik deze reis ook mee ‘moet’ als begeleider.

Deze trip is al lang uitverkocht en ook de andere reizen lopen snel vol. De zeer populaire reizen naar Mugello zijn bijna uitverkocht, de vliegreis zit vol, maar voor de busreis met mij als begeleider zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.