De Hilma Hooker

De 5e en laatste duik die Jeffrey Kempff van Wannadive Bonaire in mijn programma gezet had tijdens mijn opleiding in januari was een wrakduik. Bij een wrakduik op Bonaire denk je al snel aan een duik naar de op 30 meter diepte liggende Hilma Hooker. Alleen de naam van dit scheepswrak is al legendarich en intrigerend.

Sinds deze duik onder leiding van Alex Broeders mag ik mij zelf dus Advanced Open Water Diver noemen. Natuurlijk ook nog veel dank aan mijn instructrice Nienke Van Houten. Alex is mijn mentor als ik komend januari de opleiding ga volgen tot Rescue Diver en Divemaster. Veel zin in, want uit ervaring weet ik hoe relaxed het duiken en de opleiding bij Wannadive is.

Nachtduik bij Wannadive

De vierde ‘bijzondere’ duik welke ik moest maken voor de Advanced Open Water Licentie was een nachtduik.

Het bijzondere van de nachtduik bij Wannadive Bonaire is dat deze ook voor de deur gemaakt kan worden. Dezelfde spot waar we smiddags nog gedoken hadden ziet er in eens totaal anders uit met andere bewoners. Indrukwekkend waren de tarpoons van meer als een meter die vlak naast je zwemmen en het licht van je duiklamp gebruiken om te jagen. Helaas niet te zien op beeld want een GoPro en een kleine duiklamp voldoen niet voor filmopnames tijdens zo’n avontuurlijke duik.

Ducati, bedankt!

De laatste 6 jaar van de lange tijd dat ik bij Trackdays4all actief was, heb ik de eer gehad om te rijden op de mooiste en nieuwste Ducati’s. Dus ik ben zeker ook een dankwoord verschuldigd aan deze fijne Ducati familie met onder andere Robert van ZalingeThomas De MeûterMargreet LuitenRonald van Vliet en Niels Kleinlooh (ex- Ducati).

IMG_20130328_160925

Dat je instructie mag geven op de allermooiste fonkelnieuwe Superbikes is al fantastisch, bovendien werden wij in de Ducati familie opgenomen. Een bezoek aan de fabriek in Bologna, een rondleiding door museum en fabriek door de directeur van het museum en een dag mee draaien tijdens een DRE op het circuit van Adria. Hetzelfde jaar ook nog een dag als instructeur gewerkt op de fameuze Ducati Riding Experience. En als kers op de taart was ik meerdere malen te gast bij het Ducati fabrieks Superbike en MotoGP team.

20140429_144313

Niet te vergeten ondersteunt Ducati ook al meerdere jaren de circuitdag van Against Cancer en stond er voor een weekend ‘privé’ rijden op de openbare ook een Ducati voor mij klaar.

Ducati, nogmaals dank voor deze grote eer en fantastische tijd!

IMG_20130116_194303_2

Whatsapp op de Motor

Afgelopen weekend was ik in de Eiffel, Luxemburg en de Ardennen aan het rijden. Op de saaie heen en terugweg door Nederland merkte ik dat de cruisecontrol van de fantastische Ducati Multistrada 1200 S wel heel comfortabel is.

Social media en Whatsapp in de auto is verboden, op de FIETS is het nog toegestaan, geen idee hoe de wet dit voorschrijft voor een motorFIETS.

Met veel dank aan: www.ducati.nl

 

Weer klus voor TT Circuit

Vandaag weer aan het werk geweest in opdracht van het TT Circuit en dat zijn altijd gave klussen. Zeker als je moet werken met een wereldkampioen en dit een van die twee coole Rotterdammers is die het zo goed doen in het mondiale motor racen.

20170316_114901_001

Michael van der Mark is eind volgende maand al in actie te zien op het TT Circuit tijdens het WK Superbike. Om die andere Rotterdammer, Bo Bendsneyder te zien racen op Assen moeten we nog wachten tot eind juni.

Of een buitenlandse trip boeken bij SportTravel, bijvoorbeeld een fantastische volledig verzorgde busreis naar Mugello (een must voor echte Valentino Rossi-fans). Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar en dan krijg je mij mee als begeleider.

Bonaire gefilmd met de Mavic Pro

Nu even rust tussen het motorgeweld van de motorbeurs en het seizoen echt los barst met de MotoGP van Qatar met SportTravel en de traditionele voorjaarstraining van Trackdays4all op Val de Vienne.

In deze periode produceren we de films die we voor diverse opdrachtgevers op Bonaire geschoten hebben. Bij deze opnames is er ook veelvuldig gebruik gemaakt van de nieuwste drone van DJI, de Mavic Pro.

Hieronder een compilatie van prachtige beelden op Bonaire welke geschoten zijn met de Mavic.

 

Leuke acties op Motorbeurs Utrecht

Bach’s DV-Productions is vanaf vandaag t/m zondag tijdens de Motorbeurs actief op de stands van twee partners, Trackdays4all en SportTravel.

16836065_727634854063032_4120825261818651052_o

Op beide stands heeft men een leuke beursactie. Als je bij SportTravel ter plekke een reis boekt maak je kans op het winnen van het beroemde gele koffertje.

20170222_143207_001

En als je de mooie stand van Trackdays4all bezoekt maak dan meteen een selfie op de stand, zet deze op Facebook, LIKE de pagina en DEEL het bericht met je vrienden.

UIT ALLE ‘SELFIES’ VERLOTEN ZIJ DAN EEN TRACK DAY!!!

20170222_143237_001

Beide stands zijn niet te missen, direct achter de stand van het TT Circuit in hal 8, ingang oost. Je kunt bij beide stands ook (gratis) het mooie nieuwe glossy magazine ophalen met informatie over de activiteiten van zowel de MotoGP reisorganisator als de trackorganisator.

Zuidpunt Bonaire gefilmd door DJI Mavic Pro

Het zuidelijkste puntje van Bonaire, 29 graden, windkracht 6 en dan de nieuwe drone van DJI, de Mavic Pro, wat een geweldige combinatie.

We hebben hier geen apparatuur om te editen, zie hier de compleet ruwe beelden die we vanmiddag geschoten hebben.

Drone opnames omgeving Cartagena

Motortransporteur Santi was keurig op tijd op Circuito Cartagena. Vandaag zijn de motoren en het materiaal gelost, de pitbox ingericht en de laatste voorbereidingen getroffen voor de 7e overwintertraining van Trackdays4all.

Gisteren vonden we nog wat tijd voor testwerk met de nieuwe drone en maakten we schitterende opnames met de DJI Mavic Pro.

Materiaal op transport

Het materiaal wat we nodig hebben voor de videobegeleiding en de motoren en materiaal van de deelnemers zijn vandaag ingeleverd bij motortransporteur Santi.

Hoe het motortransport verder geregeld is, wordt verteld in onderstaand filmpje. Woensdag vertrekt de crew per vliegtuig richting Cartagena.