Top nieuws uit de MotoGP Paddock

En weer goed (Nederlands) nieuws uit de GP paddock. Na dat zondag bekend werd dat Bo Bendsneyder volgend jaar een Moto2 zitje heeft bij Tech3 werd gisteren aangekondigd dat het enige Nederlandse team volgend jaar weer met twee coureurs van start gaat in de Moto 2 klasse.

Bendsneyder-UK-Silverstone-1-1

Critici schreven en zeiden al: dat wordt niets, de Tech3 is niet de winnende motor in de Moto2. Persoonlijk heb ik heel veel vertouwen in de samenwerking met Hervé Poncharal. Ik ken het team, een grote hechte familie, dat gaat helemaal goed komen. Dus via deze weg, Bo Bendsneyder, van harte gefeliciteerd met deze prachtrige uitdaging.

34825759990_e6505623e0_k

En ook de felicitaties voor Jarno Janssen en het RW team, want dit is natuurlijk top nieuws!

En wij zitten er natuurlijk met SportTravel.NL met onze neus er bovenop!

MotoGP achteraf kijken

Ik kijk MotoGP meestal en liefst via de officiele MotoGP site. Geen afwijkende uitzendschema’s, geen irritante reclames, heel veel achtergrondinformatie en ja, het commentaar van Nick Harris en collega’s is veruit het beste.

Maar als je niet life kunt kijken omdat je zoals gisteren aan het werk ben voor Track Daysforall en je wilt later op de site kijken wordt je niet vrolijk van het openingsbeeld.

Dovi wins

Maar dat kan anders, ik kreeg deze tip van Vincent Gaus en wil deze graag delen: Open de site via ‘no spoiler’ en alle beelden van de races en trainingen staan keurig gesorteerd zonder verdere teksten en of uitslagen.

http://www.motogp.com/en/videos/spoiler+free

(natuurlijk moet je wel geaboneerd zijn)

En vanzelfsprekend moet je niet Facebook openen voordat je de MotoGP gekeken heb!

Weer zo’n waanzinnige MotoGP race

Sorry F1 fans, maar de MotoGP is en blijft veel spannender, wat een ongelooflijk seizoen! Valentino Rossi reedt een heel knappe race door de wedstrijd groot deels te leiden. Maar in de laaste 4 ronden kwam het er echt op aan. Dovi pakt met zijn 4e overwinning weer de leiding in het kampioenschap.

e_g0244835-2.gallery_full_top_fullscreen

Wel heel sneu voor Marc Marquez met zijn opgeblazen blok, want met Marc er bij waren de laatste vier ronden ongewtwijdelfd nog waanzinniger geweest. Het is wel super voor de standen, de eerste 5 in het kampioenschap hebben slechts 35 punten verschil! Theoretisch kan Dani Pedrosa (P5) nog wereldkampioen worden.

46-valentino-rossi-ita_gp_0960.gallery_full_top_fullscreen

De kans dat het wederom pas in Valencia beslist wordt is steeds groter. Het heeft geen zin om reclame te maken voor de geweldige SportTravel.NL trip naar Valencia, want deze is al lang uitverkocht. Wel een tip vooor volgend jaar: vroeg boeken, want misschien wordt het wel de laaste race voor Valentino

After the Flag Movie Catalunya

De SportTravel gasten hebben een perfect weekend beleefd in de omgeving van Barcelona bij de MotoGP van Catalunya.

20170612_212816

Bach’s DV-Productions verzorgt bij deze trips een deel van de begeleiding. En we maken van iedere trip een korte ‘After the Flag’ movie. Het bijzondere van deze films zijn dat er geen een ‘echte’ camera aan de pas komt. Al de shots zijn gemaakt met slechts een GoPro en een Drone.

Film MotoGP trip Mugello

We zijn net pas één dag terug na een zeer geslaagde SportTravel trip naar de MotoGP van Mugello. Om eerlijk te zijn bevalt het weer helemaal niet, dus vandaag maar snel naar Barcelona voor de volgende MotoGP.

Wel de tijd gevonden om een kort filmverslag te monteren, dat is even nagenieten van een bijzondere trip, wat een gekkenhuis is Mugello met al die Valentino Rossi fans.

Nicky Hayden, wat een groot verlies!

Er is (terecht) al heel veel geschreven over het tragische verlies van Nicky Hayden. Terecht, want iedere motorsportliefhebber heeft veel sympathie voor de “Kentucky Kid”.

Ik wil niet achterblijven, want als groot motorsport fanaat voel ik mij ook geraakt door dit grote verlies. Nicky was niet alleen een geweldig coureur, maar de altijd vriendelijke en goedlachse Amerikaan was een van de grootste ambassadeurs voor de Motorsport.

Altijd vriendelijk tegen over zijn fans, de pers en hij had een enorm respect voor zijn collega coureurs, wat een enorm verlies!

Bizar als je er over nadenkt dat Nicky met 330+ over het circuit raast en dan met fietsen aan zijn tragische einde is gekomen. We kunnen er een ding van leren: Live your Life! Je weet nooit hoe en wanneer het afgelopen kan zijn.

Hierbij wens ik Nicky zijn familie, vele vrienden en iedereen die deze sympathieke Amerikaan gekend heeft veel sterkte met dit verlies.

Nicky

foto: racesport.nl

After the flag movie MotoGP Jerez

De gasten van Sporttravel hebben genoten van een prachtig weekend MotoGp in Jerez. Alles perfect geregeld, prachtig hotel direct aan het strand en een race weekend om van te smullen.

Als toetje nog een fiets toertocht door een van de mooiste steden van Spanje: Sevilla. De reis is samengevat in een kort filmpje, alleen gefilmd met een GoPro en een drone.

Voor de zeer populaire MotoGP bestemmingen Mugello (busreis) en de vliegreis naar de MotoGP van Catalunya (Barcelona) zijn nog enkele plaatsen vrij, dus snel boeken!

Valentino Rossi weer aan de sherry?

Net bij gekomen van een fantastisch weekend World SBK zijn we nu bezig met voorbereidingen voor volgende trip, de eerste MotoGP in 2017 op Europese bodem.

Valentino Rossi komt als leider naar Jerez en wist vorig jaar hier te winnen. Zien we hem dit jaar weer aan de sherry op de hoogste trede?

46-valentino-rossi-ita_lg56999.big

Donderdagochtend vroeg vertrekken we met een grote groep fans met SportTravel vanaf Schiphol. Dit betekent dat ik twee andere mooie motorsportevenementen moet laten schieten, de OW cup races op Assen en de 50e editie van wegraces op Hengelo, maar ja, soms moet je keuzes maken.

Succes in Austin

Komend weekend de MotoGP te Austin. Een prachtig evenement en schitterend circuit, maar helaas kan ik niet mee met SportTravel. Zou Marc Marquez zijn ongeslagen status in Texas vast kunnen houden?

instagram-1494932712195552332_303323894_middle

Zelf ben ik aanstaande zondag te vinden op het eveneens mooie politie circuit te Lelystad voor de eerste Trackdays 4 Starters dag van het seizoen.

Hierbij wens ik de collega’s Martin Bravenboer en Salvador Peereboom een goede reis en veel succes met de trip naar Austin.

After the Flag MotoGP Qatar

Als ik als begeleider mee ga met SportTravel kan ik het natuurlijk niet laten om een GoPro in mijn zak te proppen.

Valentino Rossi of een andere beroemde coureur op de paddock filmen of iets van de races is natuurlijk uit den boze, zeker voor mij als pers. Het is natuurlijk wel mogelijk om een korte impressie van zo’n compleet verzorgde SportTravel trip te maken.

Van elke trip die wij gaan begeleiden maken we een ‘After the Flag’ – movie.