Nicky Hayden, wat een groot verlies!

Er is (terecht) al heel veel geschreven over het tragische verlies van Nicky Hayden. Terecht, want iedere motorsportliefhebber heeft veel sympathie voor de “Kentucky Kid”.

Ik wil niet achterblijven, want als groot motorsport fanaat voel ik mij ook geraakt door dit grote verlies. Nicky was niet alleen een geweldig coureur, maar de altijd vriendelijke en goedlachse Amerikaan was een van de grootste ambassadeurs voor de Motorsport.

Altijd vriendelijk tegen over zijn fans, de pers en hij had een enorm respect voor zijn collega coureurs, wat een enorm verlies!

Bizar als je er over nadenkt dat Nicky met 330+ over het circuit raast en dan met fietsen aan zijn tragische einde is gekomen. We kunnen er een ding van leren: Live your Life! Je weet nooit hoe en wanneer het afgelopen kan zijn.

Hierbij wens ik Nicky zijn familie, vele vrienden en iedereen die deze sympathieke Amerikaan gekend heeft veel sterkte met dit verlies.

Nicky

foto: racesport.nl

Plaatjes schieten voor Ad Kievit

Bij het World Superbike heb ik nog geen opdracht om te filmen, maar stil zitten kan ik niet. Dus vandaag plaatjes aan het schieten voor collega en vriend Ad Kievit van wegraceinfo.

DSC_3382

 

Michael van der Mark op tweede startrij

Voor de critici over de beslissing van Michael van der Mark over zijn overstap naar Yamaha. Magic Mike en zijn teamgenoot Alex Lowes starten straks (10.00 uur) van de tweede startrij.

De Honda coureurs staan respectievelijk op rij 5 en 6. We weten dat Michael een racebeest is, dan komt hij beter tot zijn recht als met kwalificeren.

Ik zeg: gaan voor dat eerste podium in 2017, lukt het vandaag niet dan morgen maar. Go Mikey Go!

TIO851U3I1XGZJI0BQ59-1024x683

Teampresentatie Rob Hartog live te volgen!

Mocht je niet zaterdag naar de gezellige teampresentatie van Rob Hartog en de veiling ten gunste van Against Cancer kunnen, geen nood.

Bach’s DV-Productions gaat deze jaarlijkse druk bezochte start van het seizoen live streamen in hoge kwaliteit. Dus niet met telefoon, maar met een grote camera met goed beeld en geluid.

Het is zaterdagavond te volgen via de Facebook pagina van Rob Hartog. Maar nog leuker is om zelf langs te komen. Mee bieden op de mooie kavels ten gunste van Against Cancer, gezellig een drankje drinken en luisteren naar de plannen voor 2017 gepresenteerd door Diederick de Vries.

livestreaming

 

Michael van der Mark als taxi chauffeur

Komend weekend al weer de 3e en 4e race van het World Superbike. Een ding is zeker, in Thailand kennen ze Michael van der Mark nog niet zo goed, want anders laten ze hem nooit in zo’n taxi rijden.

17191614_1434565599929360_8343726907551154933_o

 

Komend weekend Michael zijn eerste race op Yamaha

Deze foto was gelukkig nog bij de testen op Philip Island. Komend weekend rijdt Michael van der Mark zijn eerste race op de Yamaha R1M met ongetwijfeld een beter resultaat.

0d22aba0-13cf-4010-aafb-3979fa4d49c5

Michael is een racebeest, dat gaat hem meestal beter af als testen en kwalificeren. Go Mickey Go!

Racesport.nl LIVE – Uitzending nr. 8

Onlangs verscheen de 8e en laatste aflevering van Racesport.nl LIVE van 2016. Presentator Iwan van der Valk praat met Moto3 topper Bo Bendsneyder, WK Superbike coureur Michael van der Mark en motorsport verslaggever Fank Weeink.

In overleg met Evert Slager is er besloten dat deze uitzendingen ook op onze site geplaatst worden, hoe meer aandacht voor de motorsport, hoe beter.

Michael van der Mark gefeliciteerd!

Michael van der Mark had graag zijn laatste wedstrijd(en) op zijn Ten Kate Honda met wat meer glans af willen sluiten door minstens op het podium te komen. Dat zat er afgelopen weekend even niet in, maar laten we niet vergeten dat hij dit seizoen een geweldige prestatie neer gezet heeft.

Michael afscheid TKR

Gewoon even vierde in de eindstand World Superbike 2016! Gefeliciteerd Mikey en welkom en veel succes komende jaren bij de Yamaha familie!

Jaimie van Sikkelerus naar World Supersport?

Jaimie van Sikkelerus maakte grote progressie aan het einde van zijn seizoen in de OW Supercup 600. Van de laatste vier races wist hij er drie te winnen en een tweede plaats te scoren.

_PDK2857

Jaimie wil graag verder groeien en er is een mogelijkheid voor een plaats bij een team in de World Superport. Maar natuurlijk is daar geld voor nodig, je redt het tegenwoordig niet meer met alleen maar talent.

Vader André sponsort met zijn bedrijf Vakgarage Akersloot de OW Cup filmbeelden. Dus wij monteerden graag een filmpje over Jaimie zijn laatste vier races met de hoop dit een boost te geven voor het vinden van sponsoren voor de WK plannen.

Wilt u deelnemen aan zijn succes neem kontakt op met André via Jaimie zijn site: www.jaimievansikkelerus.nl

Heel veel motorsport

Valentino Rossi, Marc Marquez, Jorge Lorenzo of Chaz Davies, Tom Sykes Jonathan Rea en Michael van der Mark of, Shane Byrne, Leon Haslam of Danny de Boer en Nigel Walraven?

Danny

(foto: Tiny Kolsters)

Wat een motorsportweekend! De Moto3 was met net iets te vroeg dat kijk ik later terug, net een prachtige Moto2 race gezien waar Johann Zarco weer de slimste was, zo nog de MotoGP kijken met Valentino Rossi op de pole en daarna stappen we in de auto en rijden we naar Assen.

Het wordt mooi weer, dus de Battle of the Nations kan nog een heel mooie seizoensafsluiter worden boordevel met mooie races. De tweede race van de World Superbike kijk ik om 13.00 in het mediacenter en de finale races van de British Superbike nemen we op om later te kijken.

14715019_906045559495867_1329046254084218914_o

Foto: Jan Timmerman(Racesport)