CRT onderzoekt mogelijkheden open 300cc klasse

Ik vind dit eigenlijk het beste nieuws uit de Nederlandse Motorsport: Het CRT, organisator en promoter van de OW Cup onderzoekt de mogelijkheden voor het organiseren van een open 300 cc klasse binnen de OW Cup.

zie: https://www.racesport.nl/…/ow-cup-organisatie-volop-bewegi…/

Dit is iets wat we met heel motorsport minnend Nederland moeten ondersteunen. Maar wat ik in de wandelgangen hoor en tussen de regels door lees, het struikelblok zou mogelijk weer ‘eigen belangen’ kunnen zijn. Ik weet niet precies wie er motoren voor deze klasse kunnen leveren, maar in ieder geval moeten de importeurs van Yamaha, KTM en Kawasaki de koppen bij elkaar steken en dit initiatief ondersteunen.

DOUK4840-600x400

Met jeugdopleiding en talentontwikkeling zit het wel goed in Nederland, met name de NSF cup van Carla Molenaar puilt uit van heel jong talent (let op rookie Zonta vd Goorbergh, heeft niet alleen zijn naam mee) De open 300 klasse zou een geweldige doorstroom kunnen zijn voor onder andere de Molenaar NSF Cup, Yamaha RS 125 Cup en de Yamaha R3 Cup. Er komt hier genoeg talent boven drijven, maar niet al deze talentjes hebben het geluk om door te kunnen stromen naar de Red Bull Rookies cup zoals Walid Soppe, Victor Steeman, Loran Faber en natuurlijk Bo Bendsneyder.

Het CRT noemt het Open 300cc klasse, ik hoop echter dat het dan ook echt een ‘open klasse’ wordt waar aan iedereen met het juiste materiaal aan kan deelnemen en voor klassement en podium kan strijden. Laten we alsjeblieft termen als ‘buiten mededingen’, ‘gastrijder’,’ niet voor podium’ termen heel ver uit de reglementen schrappen. Want zoals nu weer gebeurd in de Supercup 600 vind ik belachelijk en een aanfluiting voor het wedstrijdgevoel. De laatste wedstrijd wordt gewonnen door Jaimie van Sikkelerus, maar hij krijgt geen punten en mag niet mee naar het podium. Is niet echt motiverend voor deze ‘wk rijder’ om deel te nemen aan de OW cup en het schaarse publiek snapt er geen snars van als iemand in het geel/oranje als eerste onder de finishvlag door rijdt en vervolgens niet op het podium staat.

Ongetwijfeld krijg ik nu de reactie: Ja maar, dit hebben we met de organisatie en de rijders gezamenlijk besloten. Mijn mening: Dit vraagstuk moet helemaal niet ter sprake komen, wie als eerste finished is winnaar, komt daar door op het hoogste podium en pakt het meeste punten. Nu is de regel volgens mij als je meer als drie wedstrijden in een andere wedstrijd verband rijdt dat je ‘gast rijder’wordt. Hoe zo? Komen Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus van een andere planeet of zo. Dan mag je jong talent Glen van Straalen ook wel uit de uitslagen schrappen, want de eerste race versloeg hij in een faire race onder normale omstandigheden beide wk rijders.

Met zijn allen klagen we dat er in Nederland zo weinig getraind en geracet kan worden, laten we dan iedere mogelijkheid die er is laten benutten om te racen en te trainen en geen belemmeringen met kromme regelementen.

Maar nogmaals, een open 300cc klasse is een geweldig initiatief waar we allemaal de schouders onder moeten zetten.

Pitlane reporter

De OW cup krijgt steeds meer uitstraling, het evenement wordt nu professioneel bij elkaar gesproken door omroeper Martin van Ellinckhuizen. Martin vroeg mij of ik hem daarbij wil assisteren en dat leek mij een leuke uitdaging.

Martin verzorgde met als co-speaker Thorsten Lentink het commentaar vanuit de toren op het TT circuit en ik werd ingezet als Pitlane Reporter en deed verslag vanuit de eerste sectie van het circuit.

Voor mij compleet nieuw en het was even wennen, maar zeer zeker een leuke en leerzame ervaring.

foto: Wouter ter Veld

 

17966961_1322030607890217_5670708526960382928_o

Het sneeuwt tijdens seizoen start

Ondanks dat het hevig sneeuwt op het TT Circuit is het OW Cup seizoen van start gegaan met een grote opkomst van OW Cuppers op de Kick Off Party.

Daniel Vermaas in de OW Cup

Aanstaande zaterdag start in feite het OW Cup seizoen met de OW Cup Kick Of Party op het TT Circuit. In aanloop naar deze start plaatsen wij het laatste item wat we over de OW Cup 2016 geproduceerd hebben.

Daniel

Een gesprek met Daniel Vermaas over zijn racecarriere en de ambities in de Motorsport.

 

Stil rond de OW Cup? Bij ons niet!

Natuurlijk is het nu buiten het seizoen wat rustiger rond de OW Cup. Maar bij ons ligt het niet stil, afgelopen dagen hebben we gewerkt aan een compleet seizoensoverzicht voor Coen Bouwmeester van het Bonfix en de Hollandse Jongens team.

16AV4-2023-012

En er verschijnen ook binnenkort nog enkele items, onder ander een item over Supercup 1000 coureur Daniel Vermaas.

(foto: Ad Kievit)

 

De overeenkomst tussen Maverick Vinales en Martijn Duijkers

Maverick Vinales is vernoemd na de bijnaam van de F14 Tom Cat piloot Pete Mitchel, een hoofdrol en de grote doorbraak voor Tom Cruise in de film Top Gun. Waarschijnlijk was de vader van Maverick Vinales net zoals ik idolaat van Top Gun en heeft hij daarom zijn zoon zo vernoemd. Want deze kaskraker met gave rollen voor Val Kilmer, Anthony Edwards, Kelly McGillis en een bijrol voor Meg Ryan ging in premiere 9 jaar voor de geboorte van de huidige MotoGP coureur.

top-gun

Maverick Vinales linkt graag terug naar Top Gun en bij zijn eerste testdagen was zijn Yamaha M1 schitterend voorzien van allerlei teksten uit de film van 1986.

Maverick

Ook Martijn Duijkers en zijn werkgever de luchthaven Schiphol zien een link tussen de vliegerij en de Motorsport.

Schiphol Film Productions vroeg of wij beelden van Martijn tijdens zijn optreden in een OW Cup evenement beschikbaar wilden stelden voor een mooi filmitem over Martijn zijn werk. Natuurlijk willen wij hier aan mee werken, alles voor de promotie van Motorsport.

Zie hieronder de productie van Schiphol Film Productions

Goed nieuws uit Noord Holland

Het was al eerder bekend dat Alex Ott stopt met racen en ook zijn jongere broer Eric weet nog niet of hij een heel seizoen zal rijden. Beide broers zijn al eens kampioen geweest in de Supercup 600, dus een verlies voor de OW Cup.

Maar gelukkig gaat het team van Edwin Ott door in 2017. Naast vaste rijder Rob Juwett (Supercup 1000) is voor 2017 Nick Vlaar aangetrokken als rijder naast Eric in de Supercup 600.

Afbeelding1-768x432

De 18 jarige coureur uit Obdam gaat samen en met ondersteuning van Eric op de nieuwe Yamaha R6 strijden in deze snelle cup. Nick zelf rekent er op om steeds in de top 10 te kunnen finishen, persoonlijk denk ik dat er nog meer inzit nu hij in dit ervaren team zich kan ontwikkelen.

Jaimie van Sikkelerus naar World Supersport?

Jaimie van Sikkelerus maakte grote progressie aan het einde van zijn seizoen in de OW Supercup 600. Van de laatste vier races wist hij er drie te winnen en een tweede plaats te scoren.

_PDK2857

Jaimie wil graag verder groeien en er is een mogelijkheid voor een plaats bij een team in de World Superport. Maar natuurlijk is daar geld voor nodig, je redt het tegenwoordig niet meer met alleen maar talent.

Vader André sponsort met zijn bedrijf Vakgarage Akersloot de OW Cup filmbeelden. Dus wij monteerden graag een filmpje over Jaimie zijn laatste vier races met de hoop dit een boost te geven voor het vinden van sponsoren voor de WK plannen.

Wilt u deelnemen aan zijn succes neem kontakt op met André via Jaimie zijn site: www.jaimievansikkelerus.nl

En nog zo’n zinderende finale

Ook in de SC 600 moet het nog in de allerlaatste race beslist worden. Er zijn nog twee coureurs met kansen op de titel, na de winst in de eerste manche eerder op de dag voert Coen Bouwmeester de lijst aan met slechts 6 punten voorsprong op Ricardo Brink.

Polesetter Jaimie van Sikkelerus maakt een heel sterk seizoen slot mee en staat nu op de derde plaats, maar hij moet goed scoren om deze positie te behouden.

Een filmverslag van een zinderende race, waar in één race meer inhaalacties zijn als in het gehele formule 1 seizoen, kijk en geniet!

Bach-26

(foto kees Siroo)

 

De Grote Finale

Hier bij het filmverslag van de allerlaatste OW Supercup 1000 met een waanzinnige ontknoping. Op de eerste 2 startrijen staan de 3 titelkandidaten met slechts één punt verschil.

OW Cup organisator Hennie Lentink schreef de perfecte omschrijving voor dit filmverslag, dat hebben we dus gekopieerd: Wil je het adembenemende, onwijs spannende videoverslag van de OW Cuprace 2 zien in de NK SuperCup 1000 van zaterdag 24 september 2016 waarbij je bijna het rubber kunt ruiken?

Bach-22

(foto: Kees Siroo)

Mijn welgemeende felicitaties voor Maarten Bekker. Ik gunde het Jaco of Cliff net zo goed, maar als je het kampioenschap pakt op zo’n faire wijze door de wedstrijd te winnen met ronderecords, dan ben je de terechte kampioen.