Hond zingt mee met Schools van Supertramp

Dat onze Jack Russel een bijzonder hondje is wist ik al (ja, iedere hondebezitter vindt zijn hond bijzonder). Maar dat Blitz muzikaal is en van Supertramp houdt is voor mij ook nieuw.

Navigatie duik bij Wannadive

Een van de speciale duiken die Wannadive Bonaire in het programma gezet had voor mijn opleiding tot Advanced Open Water Diver was de navigatieduik.
 
Filmtechnisch minder interessant omdat ik meestal beiden handen nodig had, dus moeilijk kon filmen.
 
Maar je kan wel mooi zien hoe relaxed het er hier aan toe gaat. En wat dacht je van het leslokaal, een heerlijk overdekt terras op de eerste verdieping in een aangename tropsiche wind.
 
Aan het einde van de duik vond instructrice Nienke ook nog even tijd om aan de zelf ‘geplante’ koraalboom te knutselen.
https://www.youtube.com/watch?v=2cRtq700CFI

Promo NSF 100 Cup 2017

De NSF 100 Cup van Arie en Carla Molenaar is een perfecte opleidingsklasse voor jonge coureurs. In de afgelopen jaren is daar al veel talent boven komen drijven met onder andere Scott Deroue, Livio Loi, Loran Faber, Victor Steeman, Walid Soppe en niet te vergeten onze Moto3 ster Bo Bendsneyder.

Arie en Carla steken hier ontzettend veel tijd en energie in en kunnen net aan deze cup kostendekkend draaien. Bach’s DV-Productions vind deze cup al jaren een geweldig innitiatief. Geheel belangeloos hebben wij daarom graag een nieuwe promotiefilm voor hen geproduceerd.

Generale repetitie

Een mooie generale repetitie van Michael van der Mark voor dat hij komend weekend zijn MotoGP debuut gaat maken.

En laat Valentino Rossi nou niet dit feestje bederven door toch op te komen draven in Aragon. In Misano nam the Doctor ook niet de moeite om de vele fans die speciaal voor hem gekomen zijn te begroeten. Dus laat hem nog maar een weekendje in Tavullia blijven.

Want het is ook mijn feestje, het was niet gepland, maar vanwege Michael vlieg ik dit weekend met extra klanten toch voor SportTravel Motorsportreizennaar Aragon.

2017_sunday_portimao

CRT onderzoekt mogelijkheden open 300cc klasse

Ik vind dit eigenlijk het beste nieuws uit de Nederlandse Motorsport: Het CRT, organisator en promoter van de OW Cup onderzoekt de mogelijkheden voor het organiseren van een open 300 cc klasse binnen de OW Cup.

zie: https://www.racesport.nl/…/ow-cup-organisatie-volop-bewegi…/

Dit is iets wat we met heel motorsport minnend Nederland moeten ondersteunen. Maar wat ik in de wandelgangen hoor en tussen de regels door lees, het struikelblok zou mogelijk weer ‘eigen belangen’ kunnen zijn. Ik weet niet precies wie er motoren voor deze klasse kunnen leveren, maar in ieder geval moeten de importeurs van Yamaha, KTM en Kawasaki de koppen bij elkaar steken en dit initiatief ondersteunen.

DOUK4840-600x400

Met jeugdopleiding en talentontwikkeling zit het wel goed in Nederland, met name de NSF cup van Carla Molenaar puilt uit van heel jong talent (let op rookie Zonta vd Goorbergh, heeft niet alleen zijn naam mee) De open 300 klasse zou een geweldige doorstroom kunnen zijn voor onder andere de Molenaar NSF Cup, Yamaha RS 125 Cup en de Yamaha R3 Cup. Er komt hier genoeg talent boven drijven, maar niet al deze talentjes hebben het geluk om door te kunnen stromen naar de Red Bull Rookies cup zoals Walid Soppe, Victor Steeman, Loran Faber en natuurlijk Bo Bendsneyder.

Het CRT noemt het Open 300cc klasse, ik hoop echter dat het dan ook echt een ‘open klasse’ wordt waar aan iedereen met het juiste materiaal aan kan deelnemen en voor klassement en podium kan strijden. Laten we alsjeblieft termen als ‘buiten mededingen’, ‘gastrijder’,’ niet voor podium’ termen heel ver uit de reglementen schrappen. Want zoals nu weer gebeurd in de Supercup 600 vind ik belachelijk en een aanfluiting voor het wedstrijdgevoel. De laatste wedstrijd wordt gewonnen door Jaimie van Sikkelerus, maar hij krijgt geen punten en mag niet mee naar het podium. Is niet echt motiverend voor deze ‘wk rijder’ om deel te nemen aan de OW cup en het schaarse publiek snapt er geen snars van als iemand in het geel/oranje als eerste onder de finishvlag door rijdt en vervolgens niet op het podium staat.

Ongetwijfeld krijg ik nu de reactie: Ja maar, dit hebben we met de organisatie en de rijders gezamenlijk besloten. Mijn mening: Dit vraagstuk moet helemaal niet ter sprake komen, wie als eerste finished is winnaar, komt daar door op het hoogste podium en pakt het meeste punten. Nu is de regel volgens mij als je meer als drie wedstrijden in een andere wedstrijd verband rijdt dat je ‘gast rijder’wordt. Hoe zo? Komen Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus van een andere planeet of zo. Dan mag je jong talent Glen van Straalen ook wel uit de uitslagen schrappen, want de eerste race versloeg hij in een faire race onder normale omstandigheden beide wk rijders.

Met zijn allen klagen we dat er in Nederland zo weinig getraind en geracet kan worden, laten we dan iedere mogelijkheid die er is laten benutten om te racen en te trainen en geen belemmeringen met kromme regelementen.

Maar nogmaals, een open 300cc klasse is een geweldig initiatief waar we allemaal de schouders onder moeten zetten.

Huis te koop!

Na 26 jaar hier met veel plezier gewoond te hebben komt ons huis in Hoofddorp te koop. Unieke lokatie in de Randstad, op slechts 6 kilometer van Schiphol. Vlakbij aansluitingen met de A4, A5 en A9.

Achter huis 02

Ruime tussenwoning, met veel grond (voor Randstad begrippen) Geen voor en achterburen, genoeg (gratis) parkeer ruimte. 5 minuten fietsen van centrum, 13 minuten lopen naar station. Heel ruime woonkamer, houtkachel en vloerverwarming!

Meer info via onze makelaar.

 

 

Een Autobedrijf zoals het hoort!

Ron van Steenbergen (collega instructeur bij Trackdays4all) runt samen met zijn vader Aart een mooi compleet autobedrijf centraal in Nederland.

Zij onderscheiden zich door veel respect voor hun klanten te hebben en deze te behandelen zoals het hoort. Tijd dus voor een promotiefilm van Autobedrijf van Steenbergen.

 

Zeilen gefilmd onder warmere omstandigheden.

Afgelopen weekend heb ik een zeilracer gefilmd op het Haringvliet, dit was een gave maar erg koude klus.

In januari heb ik op Bonaire een andere tak van zeilen gefilmd onder veel betere omstandigheden. Deze film wordt gebruikt ter promotie van het wereldkampioenschap Sunfish wat in 2019 op Bonaire georganiseerd wordt.

 

Mooie professionele camera set te koop.

Wegens andere werkwijze overbodig geworden, complete set, zo goed als nieuw.

20170319_154246

Meer informatie in onze advertentie op Marktplaats.